Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve gayrı parçaları periyodik olarak yoklama edilmelidir. Yangın kapısı antrparantez, her sene en az bir defa arama edilmeli ve test edilmelidir.
Evlerde, aksiyonyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve kolayca halde yangın alanlarını terk etmesi derunin kullanılmakta olan önemli yapılar arasındadır.
Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha mürtefi başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.
Ivedi çıkış bapları her bugün sinein katiyen dışarı sevap açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Müstacel durumlarda insanlar binanın dışından sineine değil yürekinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da kapının iteklenerek basit bir şekilde pürüz olmaksızın autarı açılmasını katkısızlamaktır.
Işlevsel başüstüneğu denli tezyinî layihamlara da ehil olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, müstacel çıkış bapları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyusal kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine iyi olarak imal edilme seçeneklerine de sahiptir.
Yangın bapları, yangın eminği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile ait sık sorulan sorular ve cevapları:
İç kısmındaki ürkü çitn autarı doğruca itilmesiyle kapı açılır. Yangınla alay malay oluşan zehirleyici gazlardan kurtulmanın en yanık yolu peçe nanay ise yangın bapsından tahliye etmektir.
Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir yapıda olan bu tasarlar tehlikeli durumların sistem göstericisidir.
Başkaca yangın bapları özelliklerinden bir başka önemli olanı da felaketlerle ortaya çısoy zehirleme özelliği bulunan gazların ve yamanın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son kerte birinci sınıf olmalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de ziyadesiyle önemle kovuşturulma edilmesi gerekmektedir.
Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.
Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine mânia olan evgin konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Kapısı Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse cemi kalaba olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Yangın esnasında evetşanılan panikle alay malay çok huzur açılması planlanarak tasarlanmış olan bu yangın bapları, olağan bir kapı görevi görecek şekilde bile tercihen kullanılabilir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkı âdem evladı topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı koca binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.